fredag 25 februari 2011

Från wikis till mattefilmer - om IKT i skolan


En bok där jag tror att titeln skrämmer de läsare som inte är intresserade av matematik. Vid diskussioner med mina kollegor har jag ofta hört om den där "matteboken" lite negativt, men inser när jag läst den att man inte kan bortse från hela titeln och att om man trodde att det var en matematikbok så blir man besviken.
Tvärt om innehåller denna bok en bra blandning av artiklar/reportage som väl överensstämmer med syftet som Lärarförbundet hade när de 2009 gav ut boken- boken är tänkt att inspirera lärare att pröva nya verktyg.
Boken kan vara en del i ett diskussionsunderlag i ett arbetslag på grundskolan som påbörjat sitt arbete att använda datorn mer i undervisningen.
Men för att följa med i utvecklingen borde det ges ut en bok av den har sorten med jämna mellanrum så att den digitala pedagogiska utvecklingen fortsätter med det som är aktuellt just då.
För visst är det så att man ler inombords när man idag läser om hur mycket Lunastorm används av ungdomarna, INTE. Utvecklingen har redan kommit fatt och förbi, just nu är det Facebook som "regerar" vem vet vad det är nästa år??????

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar