Man kan om man vill lägga ner hur mycket tid som helst för att försöka hålla sig uppdaterad på allt som händer inom IKT och undervisning. Mitt problem är inte om jag vill, utan hur jag ska få tid till att verkligen sätta mig in i de delar som intresserar mig mest.
Ofta kollar jag inte de mest intressanta rrs eller twitterflödena och kategoriserar artiklar, publikationer och inslag som jag vill fördjupa mig i, men inflödet är så stort att tiden aldrig kommer när jag ska plocka upp tråden.
Är helt säker på att jag inte är ensam om detta utan att många av oss som "brinner" för IKT i undervisning upplever att tiden sätter den yttre gränsen för hur ajour man kan vara.
Detta blogg inlägg är min reflektion och utvärdering över flödet över omvärldesbevakningen som ingår i både min tjänst som IKT-strateg och i min kompetensutveckling i kuresn Digitalt lärande på KTH.
Nu ska jag agera, från att ta tid lite när som ska jag göra ett försök till att schemalägga min omvärldsbevakning, ett pass på jobbet och ett pass hemma där det ska ingå att vid varje tillfälle följa upp några av de länkar jag samlade på mig vid förra tillfället.
Det ska bli struktur på det planlösa surfandet med tre fokusområden, förändringen av pedagogiken vid införande av 1-1, ökad måluppfyllelse med 1-1? och pedgogiska utmaningar med IKT i matematik.