måndag 15 november 2010

Vad kommer efter Facebook?

I veckobrevet har de visat skillander i nätverkskulturer mellan 2007 och 2010, fokus och intresse har flyttats från My space till Facebook och de kulturer som kommit i kölvattnet kring FB, som Farmville.
Inför projektarbetet har jag läst en hel del litteratur och inser allt mer att det krävs att litteraturen är förhållandevis ny för annars stämmer den inte med verkligheten och man kan bara använda den för att jämföra istället för att bekräfta.
Senast läste jag Läroverktyg från KK stiftelsen 2005, http://www.kks.se/templates/Publications/PublicationPage.aspx?id=8566 och då var fokus på Lunastorm och att chatta, inte Facebook och bloggar som idag. Tänk vilken utveckling från att begränsa kommunikationen till en ganska koncentrerad åldersgrupp i Sverige till den globala kommunikationsvärlden som Facebook har kommit att bli för alla åldrar.

Men vad kommer efter Facebook, jag tror att det kommer något nytt efter och att det är något av de stora aktörerna på den digitala marknaden utvecklat men att det kommer att ställas mot något som en uppstickare utvecklat för ofta är det så att när det är ett stort företag som ligger bakom kan det slå över och att ett förlslag eller idé från ett betydligt mindre företag leder till nästa stora digitala nätverkskultur. Helt klart är att de finns många IT utvecklare som hoppas att deras idé skall bli nästa globala sociala kommunikations plattform.

1 kommentar:

  1. Det senaste från Facebook, nu ska de utöka medlemmarnas möjligheter till kommunikation genom att erbjuda Mejl, SMS, Facebook och chat i ett paket allt enligt grundaren Mark Zuckerberg. har jag läst bl a på Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8129552.ab
    Vad ska det sluta? Dags för nästa nätverkskultur nu!!

    SvaraRadera